יום שלישי, 30 באוגוסט 2016

סלט מנגו מטריף

הפרי שאני הכי אוהבת בעולם הוא מנגו.
ואני אוהבת אותו בכל הצורות. גם כשהוא מגיע בצורת עמבה (כבר דיברנו על האהבה העזה הזו....),
מנגו פיקל (סוג של עמבה הודית), וגם כמובן הפרי עצמו.
כזה בשרני, כזה טעים. אוהבת אותו גם כשהוא מתוק מתוק , כשנותנים בו ביס והמיץ נוזל עד למרפק,
וגם כשהוא קשה יותר וחמצמץ. פשוט פרי נהדר. 

פעם פרסמתי מתכון לסלט תותים חריף. האמת היא, שתמיד הייתי מכינה סלט מנגו חריף, אבל בחורף, בהיעדר מנגו, הכנתי סלט תותים. 
אבל הנה הוא כאן. נקודת האור היחידה בחום המחניק של הקיץ. זה, והעובדה שתיכף ה-1 בספטמבר וכולם ינשמו לרווחה. גם ההורים שביניכם, וגם אלה שפשוט רוצים לצאת החוצה ולהנות מקצת שקט...
אז מה אתם אומרים שנכין סלט מנגו חריף ומטריף?

מרכיבים (כמובן שתכפילו כמויות במידת הצורך, תלוי כמה פיות בעסק....)
2 מנגואים גדולים (לא רכים מדי)
3 גבעולי בצל ירוק קטנים
2 גבעולי סלרי (כולל העלים)
פלפל חריף (תלוי במידת האומץ)
1/3 צרור כוסברה
4-5 כפות מיץ לימון
1 כף טבסקו ירוק



חותכים את המנגו לקוביות בגודל 1 ס"מ,
וקוצצים דק את שאר המרכיבים, בעיקר את הסלרי. (את השאר לא חייבים ממש דק-דק)




מערבבים עם מיץ הלימון והטבסקו, ובתיאבון!








ניסיתם את המתכון? מבשלים עם מנגו??
שתפו אותי.
השאירו תגובה :) עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!