יום שני, 2 במאי 2016

שווארמה ליגה

אני שרופה על שווארמה. בלאפה. עם מלא חמוצים ועמבה. מבחינתי שווארמה בלי עמבה לא שווה כלום.
אני יודעת שהעולם מתחלק לשניים.
אלה שמתים על עמבה ולא יכולים לדמיין את חייהם בלעדיה, ואלה שלא מוכנים בכלל לשמוע על הרעיון.
אם אתם יכולים לשאת נוכחות של אדם שאכל עמבה, זו כנראה אהבת אמת.
אבל בינינו..... אני לא באמת יכולה להרשות לעצמי לטחון שווארמה כל הזמן.
מעטים האנשים שיכולים.
אז ערב אחד מצאתי פיתה עירקית בבית, והחלטתי לנסות רעיון.
והרעיון הזה גם הפך לארוחת שישי משפחתית, וכולם היו מרוצים. טעים, משביע... וממש פשוט לביצוע.
נכון, זו לא המנה הכי רזה בארסנל, אבל זו הגרסה שלי לשווארמה, והיא בהחלט בריאה יותר מהמקור. בעיקר כי אנחנו שולטים על האוכל ועל כמויות השמן (שכמעט ואין פה).




שווארמה ליגה
מרכיבים
פיתה עירקית 

ירקות
עגבניות שרי (או עגבניות רגילות חתוכות לירחים)
בצל לבן/סגול חתוך לירחים
רצועות פלפל/פלפלונים
פטריות פורטובלו
פלפל חריף
פרחי כרובית
כל ירק אחר שיש לכם או בא לכם

רוטב
2 גביעי יוגורט לבן (300 גרם)
מיץ מלימון 1
5 כפיות טבסקו ירוק
2 כפיות סומק
3 שיני שום כתושות

עוף (מתאים ל-3-4 מנות)
1/2 קילו חזה עוף, חתוך לרצועות/קוביות
1 כפית סומק
1 כפית קארי
1/2 כפית כמון
תבלין עוף
מעט פפריקה מעושנת (מומלץ La Chinata)
מלח
פלפל
שמן זית


תוספות
ארטישוק משומר בשמן זית (להשיג במעדניות או בטיב טעם. לא ממליצה על ארטישוק מפחיות שימורים).
חלפיניו כבוש (אפשר גם שיפקה)
עמבה
שיני שום אפויות

* לגרסה כשרה/טבעונית - החליפו את רוטב היוגורט בטחינה לימונית וטעימה.
* לגרסה צמחונית/טבעונית - פשוט תוותרו על העוף.

נתחיל מהעוף. מערבבים את חזה העוף עם כל התבלינים וכן ממש מעט שמן זית, רק שיעזור לצפות את העוף בתבלינים. נותנים לעוף לנוח ולספוג את התבלינים לפחות חצי שעה.




בינתיים נכין את הירקות. בטח שמתם לב שלא כתבתי כמויות. כי זה תלוי בכמות המנות, ובכמות הירקות שתרצו במנה.
מה שמופיע בתמונה נכנס למנה אחת.
בדרך כלל עגבניה אחת, בצל אחד, גמבה אחת וירקות נוספים.... זה בגדול הכמות למנה אחת.



מסדרים את הירקות בתבנית אפיה. בלי מלח, בלי שמן. פשוט ככה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומכניסים את הירקות לתנור. מצב אפיה רגיל, לא גריל. תנו לירקות להיצלות היטב. אל תבהלו אם הירקות משחירים מעט. זה בסדר.
זה לוקח מעט זמן, 30-40 דקות.



זה הזמן להכין את הרוטב.
מערבבים את כל המרכיבים, ושומרים במקרר. הרוטב יספיק לכם לכמה וכמה מנות.





כשהירקות כבר כמעט מוכנים, מחממים מחבת עם טיפונת שמן זית, ומטגנים את חזה העוף. הטיגון צריך להיות זריז, אתם תראו שהעוף משנה צבעו ללבן. זהירות לא לייבש את העוף. 



מוציאים את הירקות המוכנים מהתנור




מחממים את הפיתה בתנור, ואפשר להרכיב את המנה.




מניחים על הפיתה מעט חזה עוף ואת הירקות הצלויים. מומלץ להוסיף חתיכות של חלפיניו כבוש, רבעים של ארטישוק משומר בשמן זית, שיני שום אפויות וכל דבר שמתחשק.
מעל הכל מזלפים חלק מרוטב היוגורט (או טחינה), וגם עמבה למי שאוהב. לא לשים יותר מדי מהרוטב, שהמנה לא תתקרר. תגישו עם רוטב ועמבה בצד. בתיאבון  :)







ניסיתם את המתכון? אוהבים שווארמה?
שתפו אותי.
השאירו תגובה :) עשו לייק בפייסבוק!


בתיאבון!!