יום שישי, 10 ביוני 2016

סלט אסור, סלט מותר

החג הכי טעים בשנה שוב פה!!
חג הקציר, חג מתן תורה..... חג הגבינות.
אז נכון, כנראה שתנובה השתלטה על החג ואנחנו בטרפת גבינות כבר שבועיים.
מקררי הגבינות בסופר נראים כאילו עברה שם סופת הוריקן. אבל למי אכפת? גבינה זה טעים וזה תמיד נחמד שיש תירוץ לקנות המוווון גבינה. ולסדר אותה יפה על צלחת. עם ענבים. או תאנים. ולדמיין שאנחנו בוילה בדרום צרפת.......
וזה הזמן היחיד בשנה שזה לגיטימי להפוך הכל למוקרם כאילו זה 1994 וכאילו אין בחוץ 34 מעלות.
וזה כיף שמותר לאכול המון המון פשטידות ובלינצ'ס ועוגות גבינה ולדמיין שזה דיאטטי כי אין פה בשר (או שזה רק אני?).
אבל הכי נחמד זה שאין באמת מנות מסורתיות כאלה שחייבות להמצא על השולחן כמו מרק עוף  או גפילטע, ובאמת אפשר להתפרע ולהיות יצירתיים עם כל הירקות והפירות החדשים של הקיץ (וגבינות, כבר אמרנו?)
אז במקום עוד פשטידה או קיש, החלטתי להכין לחג סלט. 
הכי חגיגי, בצבעים משגעים.

על אורז שחור שמעתם?
לא לא, לא אורז פרא או אורז בר. ידעתם שאורז בר הוא בכלל לא אורז?
מסתבר שישנו אורז שחור. קצת קשה להשיג אותו, והוא די יקר (28 שקלים לחצי קילו), אבל הוא שווה מאוד, ולכן אני שומרת אותו לאירועים מיוחדים.
ניתן להשיג בטיב טעם, ניצת הדובדבן, דרך האוכל וכו'. 
אורז שחור נקרא גם "אורז אסור", משום שרק לקיסרים בסין היה מותר לאכול אותו, ונאסר על פשוטי העם.
האורז השחור בריא מאוד ועשיר במינרלים וסיבים תזונתיים.
האורז השחור מתנהג אחרת מאחיו לנשק.  מבשלים אותו כמו פסטה: מרתיחים סיר מלא במים, כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים כ-18-25 דקות. האורז צריך להיות אל דנטה - שאפשר לתת בו ביס. 
האורז לא יהפוך לדביק או דייסתי. וכמו פסטה - מסננים את האורז, שוטפים היטב ונותנים לו להתקרר.
כשתשפכו את המים מהסיר, זה יראה כאילו שפכתם לכיור בקבוק מרלו איכותי. המים יצבעו בצבע אדום-סגול עמוק. משגע!
והריח. אוי, הריח..... כשתבשלו את האורז האסור יהיה לכם ריח נפלא בבית של אגוזים או ירקות שורש בקדרה. בקיצור, השתכנעתם?
אז בואו נכין סלט אורז שחור.


הסלק לא נופל רחוק מהעץ


מרכיבים

500 גרם אורז שחור
10-15 צנוניות קטנות, פרוסות דק
עלי סלרי (מראש סלרי אחד) קצוצים
1 סלק בינוני טרי חתוך למקלות דקים
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
10 כדורי מוצרלה קטנים, חתוכים לחצאים
 
רוטב
פונזו (הסבר בהמשך)

או

1/2 כוס רוטב סויה (100 מ"ל)
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח
פלפל



נתחיל באורז.
כפי שאמרתי - מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים, מוסיפים את האורז ומבשלים כ-20 דקות. תטעמו ותדעו אם הוא מוכן. שלא יהיה רך מדי.
מסננים את המים, שוטפים מעט את האורז במים קרים ונותנים לו לעמוד על מנת שכל הנוזלים יצאו והאורז יתקרר. 
*טיפ - אתם יכולים להכין את האורז גם יום קודם. הוא לא הופך לדביק, ולכן אפשר להכין מראש.



מוסיפים את כל המרכיבים: סלק, סלרי, צנוניות, בולגרית ומוצרלה. המוצרלה נפלאה משום שהיא סופגת את הרוטב ומתמלאת בטעם. ניתן כמובן להוסיף גם נענע, בזיליקום, פטרוזיליה ובצל ירוק.





ועכשיו לרוטב. 
אם אתם מצליחים להשיג רוטב פונזו טוב, זה כל מה שאתם צריכים. פשוט הוסיפו בנדיבות לסלט.
שואלים את עצמכם מה זה פונזו?
ישנו יוזו, שהוא פרי הדר יפני מדהים בעל טעם יחודי. אולי נתקלתם ברוטב יוזו במסעדות אסייתיות. אז רוטב יוזו שמופק מהפרי הוא "לראותו בלבד". בקבוק קטן של רוטב יוזו יעלה לכם כ-200 שקלים.
אז פונזו הוא סוג של יוזו לקמצנים. תערובת של רוטב סויה ויוזו. נכון, זה ממש לא הדבר האמיתי, אבל זה בהחלט סוגר פינה, ואני אישית מאווווווד אוהבת (כ-35 שקלים לבקבוק).
והיות וכבר כמה חודשים שאין במלאי את רוטב הפונזו שאני אוהבת, נלך על הגרסה של פשוטי העם (שאסור להם אפילו לאכול את האורז).
ערבבו את מרכיבי הרוטב - סויה, מיץ לימון (אפשר להוסיף מעט גרידת לימון), מלח ופלפל. 
כדאי להוסיף את הרוטב לפחות 15-30 דקות לפני ההגשה, כדי שהסלט יתמלא בטעמים.
*טיפ - אפשר להוסיף מעט אבקת וואסבי לרוטב. עובד יופי.




קיבלתם סלט מרענן, פריך.... וממש ממש יפה!



ניסיתם את המתכון? מתרגשים משבועות??
שתפו אותי.
השאירו תגובה :) עשו לייק בפייסבוק!


חג שמח ובתיאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה